Uitgeverij Don Lawrence Collection

Douwe Dabbert

Home  >>  Fonds  >>  Douwe Dabbert

douwe

Douwe Dabbert is een merkwaardig baasje.  Niemand weet waar hij vandaan komt of waarheen zijn eenzaam pad hem voert. Met zijn toverknapzak, waarin alles zit wat hij in bijzondere situaties nodig heeft, zwerft hij de wereld rond en beleeft hij de wonderlijkste avonturen.

De belevenissen van de bebaarde dwerg werden tussen 1975 en 2001 geschreven door Thom Roep en getekend door Piet Wijn. In totaal verschenen er drieëntwintig stripalbums. De verhalen werden voorgepubliceerd in het weekblad Donald Duck, hetgeen vanwege de hoge oplage zeker bijdroeg aan de bekendheid en populariteit van het stripfiguur Douwe Dabbert.  Belangstelling vanuit het buitenland resulteerde ooit in een aantal albumuitgaven vertaald in het Deens, Zweeds, Duits, Fries, Luxemburgs, Indonesisch, Spaans, Portugees en Arabisch.

Na een periode van bijna vijftien jaar, waarin de Douwe albums niet meer verkrijgbaar waren, besloot uitgeverij DLC de serie opnieuw leven in te blazen. Alle heruitgaven bevatten pagina’s die opnieuw zijn gescand vanaf Piet Wijns originele illustraties en eveneens opnieuw zijn ingekleurd. Ook een Deense en Spaanse uitgeverij doen weer mee…

Douwe Dabbert werd echt gemist, maar is nu gelukkig helemaal terug van weggeweest en wordt fraaier uitgegeven dan ooit!

Tekst: Thom Roep
Tekeningen: Piet Wijn


Titels in deze reeks:

01. De verwende prinses
02. Het verborgen dierenrijk
03. De valse heelmeester
04. De poort naar oost
05. Het monster naar het mistmeer
06. De schacht naar noord
07. De weg naar west
08. De zee naar zuid
09. Florijn de flierefluiter