Uitgeverij Don Lawrence Collection

Rhonda

Home  >>  Fonds  >>  Rhonda

rhonda

Trilogie Rhonda.

USA, begin jaren zestig.

Waar moet je jezelf verbergen als je een koffertje met 500.000 dollar hebt gestolen van je ex- vriendje? Een nogal boosaardig ex-vriendje, dat ook nog blijkt te werken voor de Mafia? Dan komt het geweldig van pas dat je je hele jeugd aan de trapeze hebt gehangen en daarnaast ook nog als twee druppels water lijkt op de wereldberoemde filmster Dana Dane!

Een merkwaardige ontmoeting met een lange, knappe vreemdeling geeft de wondermooie Rhonda Kaplan de kans onder te duiken op de enige plek waar ze er zeker van kan zijn dat werkelijk niemand haar zal vinden: MIDDEN IN DE SPOTLIGHTS VAN HOLLYWOOD!

Maar Rhonda’s Hollywood dekmantel blijkt een wespennest van drugs en intriges!

Waarom heeft Dane’s entourage er alles voor over om dit nieuwe meisje voorgoed te claimen? Waar is de echte Dana Dane eigenlijk gebleven? Welk dubbelspel speelt de CIA en waarom heeft de CIA zo’n belangstelling voor deze actrice?

En waarom lijkt Rhonda eigenlijk zo ongelofelijk op Dana Dane?

Een overvloed aan dringende vragen voor onze atletische heldin, vooral als Rhonda ook nog te kampen krijgt met ernstige, door hippe sixties-drugs veroorzaakte geheugenproblemen.

Met de hulp van een overambitieuze CIA stagiair en een vriendelijk psychiater, lukt het onze acrobate tenslotte een begin van duidelijkheid over zichzelf te krijgen. Waarbij Rhonda zichzelf uiteindelijk de dringende vraag moet stellen of ze haar hele eigen ingewikkelde verleden niet gewoon zèlf verzonnen heeft en Rhonda en Dana Dane eigenlijk niet altijd al dezelfde persoon geweest is!

Een graphic novel in drie delen over identiteitsdiefstal, volwassen worden en onderduiken in de publiciteit.

Tekst en tekeningen: Hans van Oudenaarden


Titels in deze reeks:

01. Help me, Rhonda!
02. Rebecca